Lite modifierad och icke-vegansk version av originalreceptet på coop.se. Jag saknade vissa av ingredienserna i originalreceptet, så nedan hittar du det jag ersatte dem med:

Deg:

  • 2 1/2 dl havremjölk
  • 1 dl rapsolja (jag körde 50/50 raps/oliv)
  • 9 gr torrjäst (för 500 g mjöl) se kommentar om jästid nedan
  • 1 dl sockerrörssocker Panela (eller vanligt socker)
  • 2 tsk malen kardemumma (jag hade inga kardemummakärnor)
  • 1 krm salt
  • 480-500 gr vetemjöl special

Fyllning:

Topping:

Gör så här: Kolla instruktioner från originalreceptet

Kör lite längre jästid om du använder torrjäst, testa 1,5 timme vettja

Skriv ut

Kardemummabullar med mandelfyllning

Lite modifierad och icke-vegansk version av  originalreceptet på coop.se.
Måltid Fika
Kök Svenskt
Keyword bullar
Tillagningstid 1 timme
Jästid 1 timme 30 minuter
Total tid 2 timmar 30 minuter
Portioner 20 bullar
Kalorier 1kcal

Ingredienser

Deg

  • 2,5 dl havremjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 9 gr torrjäst (till 500g mjöl)
  • 1 dl sockerrörssocker Panela (eller vanligt socker)
  • 2 tsk malen kardemumma jag hade inga kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • ca 500 gr vetemjöl

Fyllning

Topping

Instruktioner


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.