Refried beans och halloumi-tacos istället för vanliga köttfärstacos: Jag fick ett tips på att testa mosade svarta bönor (refried beans) och knaperstekt halloumi istället för köttfärs till fredagstacosen. Det blev ju hur gott och fräscht som helst! Konserverade svarta bönor finns att köpa på närmaste Ica eller Coop. Men om du vill ha ”äkta” mexikanska rekommenderar jag att du beställer från Andale.se.

Ingredienser till 4-6 tacos:

  • En burk svarta bönor, tex 560 gr Hela Svarta Bönor, La Sierra
  • Tex-Mex krydda eller kebabkrydda, 1-2 msk.
  • 1 paket halloumi
  • 1 paket vegansk mozzarella
  • 1 förpackning mjuka tortilla-bröd (eller vad som föredras)
  • 1 st mogen mango
  • 3-4 dl strimlad rödkål
  • Sås, jag blandade chilisås och bearnaisesås.
  • 1 st lime för topping

Gör så här:

  1. Häll bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Mosa dem sedan i en skål, det gör inget om några bönor är hela. Blanda med valfri kryddblandning, det går även bra med chiliflakes eller någon annan spicy krydda. Ta det du tycker om och har hemma!
  2. Tärna halloumin och stek i olja så bitarna får ordentligt med färg!
  3. Riv mozzarellan, skala och hacka mangon i bitar, klyfta limen.
  4. Just innan matdags, stek” bönmoset” i lite olivolja tills det blivit varmt. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  5. Sen är det bara att ta ett tortillabröd och fylla med ”bönmos”, halloumi, strimlad rödkål, mango och riven mozzarella. Toppa med valfri sås och pressad limejuice. Jag toppade med lite exta Tajin-krydda.
refried beans halloumi tacos
Refried beans och halloumi-tacos med mango, mozzarella och rödkål.

Dryckesförslag:

Beerbliotek Premium PilsnerBeställ den från Systembolaget

Jag föredrar en kall pilsner till fredagstacosen, och denna nyhet från Beerbliotek är ju prisvärd (19:90 kr) och supertrevlig!

Bild på den färdiga bön- och halloumi-tacosen

Halloumitacos med refried beans och vegansk mozarella

Rolig twist på refried beans genom att tillsätta halloumi.
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 3 polers

Ingredienser
  

  • 1 burk En burk svarta bönor, tex 560 gr Hela Svarta Bönor, La Sierra
  • 1 msk Tex-Mex-krydda eller kebabkrydda
  • 1 paket halloumi
  • 1 paket vegansk mozzarella
  • 1 förpackning tortillabröd
  • 1 st mogen mango
  • 3-4 dl strimlad rödkål
  • sås, jag blandade chilisås och bearnaisesås
  • 1 st lime, pressa som topping

Instruktioner
 

  • Häll bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Mosa dem sedan i en skål, det gör inget om några bönor är hela. Blanda med valfri kryddblandning, det går även bra med chiliflakes eller någon annan spicy krydda. Ta det du tycker om och har hemma!
  • Tärna halloumin och stek i olja så bitarna får ordentligt med färg!
  • Riv mozzarellan, skala och hacka mangon i bitar, klyfta limen.
  • Just innan matdags, stek” bönmoset” i lite olivolja tills det blivit varmt. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  • Sen är det bara att ta ett tortillabröd och fylla med "bönmos", halloumi, strimlad rödkål, mango och riven mozzarella. Toppa med valfri sås och pressad limejuice. Jag toppade med lite exta Tajin-krydda.
Keyword tacos, vegetarian

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.