Go Back
Bild på den färdiga bön- och halloumi-tacosen

Halloumitacos med refried beans och vegansk mozarella

Rolig twist på refried beans genom att tillsätta halloumi.
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 3 polers

Ingredienser
  

  • 1 burk En burk svarta bönor, tex 560 gr Hela Svarta Bönor, La Sierra
  • 1 msk Tex-Mex-krydda eller kebabkrydda
  • 1 paket halloumi
  • 1 paket vegansk mozzarella
  • 1 förpackning tortillabröd
  • 1 st mogen mango
  • 3-4 dl strimlad rödkål
  • sås, jag blandade chilisås och bearnaisesås
  • 1 st lime, pressa som topping

Instruktioner
 

  • Häll bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Mosa dem sedan i en skål, det gör inget om några bönor är hela. Blanda med valfri kryddblandning, det går även bra med chiliflakes eller någon annan spicy krydda. Ta det du tycker om och har hemma!
  • Tärna halloumin och stek i olja så bitarna får ordentligt med färg!
  • Riv mozzarellan, skala och hacka mangon i bitar, klyfta limen.
  • Just innan matdags, stek” bönmoset” i lite olivolja tills det blivit varmt. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  • Sen är det bara att ta ett tortillabröd och fylla med "bönmos", halloumi, strimlad rödkål, mango och riven mozzarella. Toppa med valfri sås och pressad limejuice. Jag toppade med lite exta Tajin-krydda.
Keyword tacos, vegetarian