Recept på bröd till döner kebab

I min jakt på den perfekta berlinska dönerkebaben hittade jag detta klipp där det bakas bröd till döner kebab:

Brödreceptet översatt till svenska mått:

Deg:

710 gr mjöl
355 ml fingerljummet vatten
2  tsk socker
1 paket torrjäst (14 gr)

Låt stå 10 min

Tillsätt:

1 ägg
50 gr smör i bitar
2 msk olja
2 tsk salt
Kör med elvisp, knåda med händerna.

Låt jäsa 1 timme

Kavla ut degen/degarna, för mig blev det två bröd.
Pensla med 1 ägg blandat med 1 msk mjölk.
Toppa med sesamfrön.
In i varmluftsugn på 190 gr C i ca 17-19 min. Jag körde mina bröd ett och ett.

Klart!

Mina färdiga bröd:

nybakta döner-bröd
Döner-bröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.