Go Back
Döner Kebab Bread homemade receipe

Bröd till döner kebab

Supergott och superenkelt recept på kebabbröd.
5 from 1 vote
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Jäsning 1 timme
Total tid 1 timme 50 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök turkiskt
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • varmluftsugn
  • kavel
  • elvisp

Ingredienser
  

Deg

  • 710 g vetemjöl
  • 355 ml fingerljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 paket torrjäst (14g)
  • 1 ägg
  • 50 g smör i bitar
  • 2 msk olja valfri sort
  • 2 tsk salt

Topping

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1/2 dl sesamfrön

Instruktioner
 

  • Gör en lite "skål" i det packade mjölet, blanda vatten, socker och torrjäst och häll ner i mjölet. Låt det stå och svälla ca 10 min.
    710 g vetemjöl, 355 ml fingerljummet vatten, 2 tsk strösocker, 1 paket torrjäst (14g)
  • Tillsätt ägg, smör, olja och salt och kör elvisp med degkrokar till en jämn deg.
    1 ägg, 50 g smör, 2 msk olja, 2 tsk salt
  • Låt jäsa under duk 60 min.
  • Kavla ut degen på mjölat bord. För mig blev det två bröd.
  • Pensla med 1 ägg blandat med 1 msk mjölk.
    1 ägg, 1 msk mjölk
  • Toppa med sesamfrön.
    1/2 dl sesamfrön
  • In i varmluftsugn på 190 gr C i ca 17-19 min. Jag körde mina bröd ett och ett.

Video

Keyword kebab