Kraftigt inspirerat av det här receptet på Spicy New Orleans Shrimp.

Snabbt, enkelt och helt optimalt att förbereda i god tid innan middagen.

Rökiga chiliräkor i vitlök

4-6 portioner, perfekt som tapas eller förrätt
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Vila i kylen 30 minuter
Måltid Förrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Ingredienser
  

  • 400-450 g frysta skalade räkor
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 msk sweet chilli-sås
  • 1 msk Worcestershire-sås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk smoked paprika eller parikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sriracha eller tabasco
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1/2 citron, pressad juice
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst

Instruktioner
 

  • Ta fram räkorna ur frysen och låt dem tina i påse eller durkslag
  • Blanda alla övriga ingredienser och koka upp och sjud i 5-10 min
  • Ställ pannan åt sidan och låt svalna några minuter
  • Lägg tinade räkorna i en ugnsform och häll över såsen. Blanda runt.
  • Ställ räkorna i kylen minst 30 min, gärna längre. Fram till hit kan du förbereda.
  • Värm ugnen till 200 gr C.
  • Ugnsbaka räkorna i ca 15 min
  • Servera med knaperstekt bröd, och pressa på mer citron för mer smak.
Keyword chili, liquid smoke, räkor, vitlök


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.