Om ni råkar stöta på en köttbit i köttdisken med någon av namnen (sannolikt luffarbiff) ovan så tycker jag ni ska slå till. Luffarbiffen var en mycket positiv överraskning, hittade några bitar Flat Iron Steak till salu på Lidl för 129 kr/kilot.

Fjäderbladsbogen(luffarbiff) var styckad i två avlånga bitar på ca 450 gram styck som jag saltade(rejält) och pepprade, brynte på lite snabbt i het stekpanna och öste med smör, vitlöksklyfta och färsk timjan. När den fått fin färg, upp på plåt och in i varmluftsugn på 125℃. Kör luffarbiffen till ca 57℃ innertemperatur. Ta ut och låt vila minst 10 minuter. Skär upp i ca 1-1,5 cm tunna skivor.

Min luffarbiff serverades med rödvinssås, bearnaisesås samt rostade potatis/sötpotatisklyftor.

Jag funderar på att frysa in några luffarbiffar så man har när grillen tinar fram senare i vår.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.