Smakrika och lättlagade köttbullar med få ingredienser

Här kommer ett jäkligt gott och snabblagat recept på köttbullar med endast ett fåtal ingredienser som man ofta har hemma. Extra tidsbesparing genom att man använder lökpulver istället för hackad gul lök.

Riktigt goda och snabblagade köttbullar

Perfekt för den stressade småbarnsföräldern
Förberedelser 0 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Middag
Kök Svenskt
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 dl vatten
  • 1-2 st buljongtärningar (grönsak, höns, kött, etc)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk Vegeta (eller örtsalt)
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna. Blanda ned ströbröd och rör ihop och låt svalna.
  • Tillsätt kryddor, grädde, ägg och lökpulver.
  • Blanda ned nötfärsen och rör runt med händerna till en bra smet.
  • Rulla köttbullarna för hand genom att först blöta händerna i iskallt vatten.
  • Smält smör i stekpanna och stek köttbullarna i omgångar. Lägg upp dem på fat.
  • Red upp en sås och stek ur stekpannan innan du blandar ner köttbullarna igen. Låt småputtra i stekpannan under lock
  • Det går också att steka köttbullarna i ugn på 225 gr i ca 10 minuter.
Keyword köttbullar
Kategorier: Recept

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.