Jag kunde inte hålla mig, jag kunde inte vänta till helgen! Så redan i torsdags plockade jag fram köttkvarnen och provade att mala lite färs till hamburgare.

Inköpslista hamburgare:

  • 300 g chorizo
  • 300 g högrev
  • 300 g ryggbiff

Jag malde allt tillsammans två gånger i köttkvarnen och formade med hjälp av en rund pepparkaksform dessa köttpucksskönheter:

Hemmagjorda hamburgare på malen högrev, ryggbiff och chorizo
(Det bruna som skymtar i färsen är mald chorizo)

Sedan värmde jag en stekpanna med smör till hög värme, och stekte dom i exakt 3 min på varje sida. Tänk dock på att dessa burgare var relativt små. Större klumpar behöver sannolikt lite längre tid. Salta rikligt vid stekning. Peppra lite lagom mycket.

Stekt hemmagjord hamburgare med ost och hembakat bröd.

Jag blev riktig nöjd måste jag säga, det var ju bara en provlagning. Den färska och egenmalda köttfärsen gör verkligen att hamburgaren får en karaktär; en egen själ. Magiskt!

Osten slängde jag på efter första vändningen, så den fick ligga och riktigt smälta ihop med färsen. 3 minuter stekning på varje sida blev lite för länge, burgaren blev tyvärr helt genomstekt. Nästa gång tänker jag lägga mig på 2 minuter per sida för att få lite röda toner i mitten av hamburgaren.

Tillbehör till hamburgaren:

  • Ost, gärna cheddar
  • Hellmans majonäs
  • Senap & ketchup
  • Gul lök (valfritt)
  • Tomat
Hemmagjord hamburgare

Egenmald högrevsburgare med chorizo och ryggbiff

Okomplicerat och gott, 1/3 av varje kött: högrev, ryggbiff och chorizo
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 1 timme 15 minuter
Måltid Huvudrätt, Middag
Kök Amerikanskt
Portioner 6 burgare

Equipment

  • 1 köttkvarn

Ingredienser
  

  • 300 g högrev
  • 300 g chorizo-korv
  • 300 g ryggbiff

Instruktioner
 

  • Skär upp köttet i kuber, stoppa i frysen ca 30 min så blir det lättare att mala färsen
  • Jag malde färsen två gånger
  • Forma puckar av tex en rund pepparkaksform
  • Salta & peppra efter smak. Jag körde på rejält med salt.
  • Värm en stekpanna till hög värme, släng i en klick smör
  • Stek dem 2-3 min på varje sida. Eller till önskad stekgrad.
  • Servera med tillbehör och goda hamburgerbröd
Keyword hamburgare

Dryckesförslag:

Till en god hemmagjord hamburgare föredrar jag öl, så jag tar gärna en Janne Shuffle från Bryggverket eller en New York Lager(ekologisk) från Nørrebro Brygghus.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.