Triangelstek Sous Vide-recept
Triangelstek sous vide som sedan steks i stekpanna. Enkelt och lättlagat recept med få ingredienser.
Förberedelser 30 minuter minuter
Tid i vattenbad 7 timmar t
Total tid 7 timmar t 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 4
Kalorier 1 kcal
1 Vacuum-förpackare
1 vaccumpåse
1 Sous vide-cirkulator
1 stekpanna
- ca 1 kg triangelstek köttbitarna i butik brukar väga ca 800-1200 g
- 1 dl BBQ-sås
- 2 tsk Himalayasalt eller annat salt
- 2 tsk Muscovadosocker eller annat socker
- 2 tsk svartpepparkorn eller 1 tsk malen svartpeppar
- 2 msk smör till stekning
Gör i ordning sous vide-cirkulatorn och starta den på 54.5 C.
Skär några långa snitt i fettkappan på triangelsteken
ca 1 kg triangelstek
Pensla triangelsteken med bbq-såsen
1 dl BBQ-sås
Mortla himalayasaltet och svartpepparkornen och blanda med muscovadosocker. Klappa in kryddblandningen på köttet.
2 tsk Himalayasalt, 2 tsk Muscovadosocker, 2 tsk svartpepparkorn
Vacuumförpacka triangelsteken och sänk ner köttpåsen i vattenbadet, och låt gå 6-7 timmar.
Ta upp den ur vattenbadet, ta ur den ur påsen och låt rinna av.
Stek triangelsteken snabbt i smör i varm stekpanna (eller på varm grill) på båda sidor så den får en härlig stekyta.
Låt vila ca 10 min innan uppskärning. Obs! Skär tvärs över fibrerna!
Keyword lättlagat, sous vide, triangelstek