Go Back
Färdig triangelstek på skärbräda

Triangelstek Sous Vide-recept

Triangelstek sous vide som sedan steks i stekpanna. Enkelt och lättlagat recept med få ingredienser.
Förberedelser 30 minuter
Tid i vattenbad 7 timmar
Total tid 7 timmar 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • 1 Vacuum-förpackare
  • 1 vaccumpåse
  • 1 Sous vide-cirkulator
  • 1 stekpanna

Ingredienser
  

  • ca 1 kg triangelstek köttbitarna i butik brukar väga ca 800-1200 g
  • 1 dl BBQ-sås
  • 2 tsk Himalayasalt eller annat salt
  • 2 tsk Muscovadosocker eller annat socker
  • 2 tsk svartpepparkorn eller 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning

Instruktioner
 

  • Gör i ordning sous vide-cirkulatorn och starta den på 54.5 C.
  • Skär några långa snitt i fettkappan på triangelsteken
    ca 1 kg triangelstek
  • Pensla triangelsteken med bbq-såsen
    1 dl BBQ-sås
  • Mortla himalayasaltet och svartpepparkornen och blanda med muscovadosocker. Klappa in kryddblandningen på köttet.
    2 tsk Himalayasalt, 2 tsk Muscovadosocker, 2 tsk svartpepparkorn
  • Vacuumförpacka triangelsteken och sänk ner köttpåsen i vattenbadet, och låt gå 6-7 timmar.
    Sous vide vattenbad
  • Ta upp den ur vattenbadet, ta ur den ur påsen och låt rinna av.
  • Stek triangelsteken snabbt i smör i varm stekpanna (eller på varm grill) på båda sidor så den får en härlig stekyta.
  • Låt vila ca 10 min innan uppskärning. Obs! Skär tvärs över fibrerna!
    Färdig triangelstek på skärbräda
Keyword lättlagat, sous vide, triangelstek