Letar ni efter tips på barnvänliga utflyktsmål i Umeå? Vad finns det att göra i Umeå som passar barn? Tips på bra aktiviteter för barn i Umeå. Besöksmål i Umeå som passar med småbarn? Här kommer några tips på barnvänliga utflyktsmål i Umeå som passar för barn i olika åldrar. De flesta är gratis och det är platser där vi varit med våra barn.

Gammlia friluftsmuseum

Gammlia finns det mycket att se och göra utomhus, även för barn. Inomhus rekommenderar jag ett besök i Egilhallen som just nu innehåller den väldigt barnvänliga utställningen Hamnstaden Umeå. Inne i Västerbottens museums huvudbyggnad finns barnavdelningen Minimus som också är värd ett besök. Lägg till en lunch eller fika på kaféet (jag rekommenderar deras Västerbottenspaj) så har ni en halvdag med mycket att se och göra för barn. Gott om toaletter och skötbord.

Hedlundadungen

Lekplatsen i Hedlundadungen är förmodligen Umeås bästa och mest innehållsrika lekplats. Här finns nåt för alla barn, även i äldre åldrar. Vid varmt väder kan barnen leka och svalka sig i badfontänen. Ta med picknick och mycket dricksvatten så har ni lätt en halvdag med lek och skoj. Det finns allmän toalett med skötbord.

Skateparken Sparken

Ta med skateboard, inlines, kickbike eller BMX och besök Sparken i centrala Umeå. Obs! För lite äldre barn.

Parkourparken

Parkourparken är en spännande park för de lite äldre barnen men funkar även för de lite mindre med hjälp och översyn av föräldrar. Ligger alldeles intill Sparken och Broparken så perfekt att besöka dem alla när man är här och vädret är bra.

Umedalens Skulpturpark

Umedalens skulpturpark är öppen dygnet runt, året om och är helt gratis att besöka. Den ligger på Umedalen, ca 5 km väster om centrala Umeå och innehåller många sevärda skulpturer, även för barn. Många av skulpturerna inbjuder till lek och upptäckande genom interaktion. Perfekt för barn och vuxna. Ta med barnvagn till de små, det är ett ganska stort område.

Tomtebo äventyrslekpark

Lek i Tomtebo äventyrslekpark

Tomtebo äventyrslekpark är ett bra utflyktsmål för lek och picknick för de mindre barnen. Klassisk lekpark, men även med lite vattenlek, nättorn och nära till Nydalasjön. Cyklar man hit kan man enkelt fortsätta vidare till Nydala cykelpark som också är värt ett besök om man har cyklande barn.

SCA Arena i Obbola

SCA Arena ligger i Obbola någon mil utanför Umeå. Det är en cykelpark för stora och små, men även utegym och bouleplaner. Sommartid verkar det gå att hyra cyklar samt en mindre kiosk för glass. Det finns även längre cykelleder men vi har bara cyklat på crossbanan som ligger direkt på själva arenan. Ta med cykel, cykelhjälm och vattenflaskor så har barnen fullt upp i någon timme.

Äventyrsstigen, Nydala

Äventyrsstigen på Nydala är en ca 1 km lång skogsstig med klurigheter och hinder som passar barn 6-14 år. De mindre klarar det också med lite hjälp från vuxna. Svårt att gå med barnvagn, men de allra minsta kan ju följa med i bärsele. Kan innebära en del mygg, men senare på hösten är det lite lugnare på den fronten.

Umedalens äventyrslekpark

Umedalens äventyrslekpark ligger vid Umedalens IP med stor generös parkering för bilburna besökare. Rolig, utmanande och lite annorlunda lekpark, kanske bäst för barn 5 år och uppåt.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.