Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på öl och grädde och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, mjöl och margarin och arbeta ihop till en smidig deg i en hushållsassistent 7–9 min. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under bakduk i ca 2 tim. Ölen gjorde att det tog lite extra tid.
Fyllning: Rör ihop margarin, mandelmassa, pistaschkräm, socker och mjöl till en jämn smet.
Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle från långsidan och skär den i ca 3-4 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Sätt ugnen på 225°, eller 200° varmluft.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bullarna svalna.
Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker ljust och luftigt. Tillsätt färskost och pistaschkräm. Vispa ihop till en slät frosting. Lägg en klick frosting på varje bulle och bred ut den med en slickepott. Strö över mixade rostade solrosfrön.