På morgonen (om ni ska äta pizza till middag), blanda och knåda alla ingredienser i köksmaskin med degkrok 5-10 minuter. Lagom kladdig ska pizzadegen vara, toppa den med lite vetemjöl.
25 g färsk jäst, 4 dl kallt vatten, 600 g Tipo 00 mjöl, 2 tsk salt, 1 msk olivolja
Täck degbunken med plastfolie och en handduk och ställ svalt, typ i sval eller källare eller svalt skafferi. Kylen funkar säkert också. Låt pizzadegen stå 6-8 timmar medan ni gör annat.
Eftermiddag/afton, ta fram och knåda degen på mjölat bord och dela i fyra bollar. Rulla dem släta och lägg på oljad plåt och låt jäsa ytterligare i kall ugn. Låt stå ca 30-60 min. Ta ut ur ugnen.
Sätt ugnen på övervärme/grillvärme och maxtemperatur, 250 C på vår ugn. Kör varmluft/fläkt också om det går.
Baka ut pizzorna, kom ihåg att behålla tjocka kanter och lägg på valfri topping. Pensla kanterna med olivolja det sista du gör innan gräddning.
Grädda på plåt högst upp i ugnen, så nära värmeelementen som möjligt. Håll koll, det går snabbt, typ 2-4 min och kan börja ryka en del. Tips! Kör köksfläkten hela tiden.