Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Kalljäst pizzadeg 48 timmar
Tunn botten, tjocka kanter som penslas med olivolja innan gräddning i varm ugn.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Kalljäsning i kylskåp
2
days
d
Total tid
2
days
d
40
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Italienskt
Portioner
6
pizzor
Kalorier
1
kcal
Equipment
pizzastål eller pizzasten
valfritt
köksassistent med degkrok
Ingredienser
10-15
g
färsk jäst
6
dl
kallt vatten
40
g
olivolja
900
g
pizzamjöl eller tipo00
12
g
socker
10
g
salt
Instruktioner
Blanda vatten och jäst med degkroken i maskin tills jästen löst sig
Blanda ned salt, socker, olivolja och mjöl
Knåda med degkrok ca 5 min
Jäs under duk ca 45-60 min
Mjöla bakbord och dela upp degen i 6 bitar. (6 pizzor)
Forma runda fina bollar
Olja in en eller två djupa ugnsplåtar och lägg degbitarna där.
Smörj dem med lite olivolja och täck plåtarna med plastfolie så degarna inte torkar i kylen
Jäs i kylskåp ca 48 timmar
Ta fram degarna ca 1 timme innan du ska baka ut dem.
Anteckning
Keyword
pizza