Go Back
Västerbottenpaj med päron och pistagenötter

Västerbottenspaj med päron och pistagenötter

Henrik Jacobsson
Perfekt tillbehör till grillat kött!
5 from 1 vote
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Portioner 8
Kalorier 6 kcal

Ingredienser
  

  • 1 pajdeg
  • 3 päron
  • 2-3 dl skalade pistagenötter
  • 2-3 dl riven Västerbottensost

Äggstanning

  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner
 

  • Tryck ut pajdegen i en pajform
  • Skiva päronen och lägga dem i botten
  • Strö över pistagenötterna
  • Vispa ihop äggstanningen och häll över nötterna och päronen.
  • Garnera med den rivna Västerbottensosten. Snåla inte!
  • In i ugnen på 200 C och grädda tills den stannat och fått fin färg, ca 20-30 min.
    Västerbottenpaj med päron och pistagenötter
Keyword västerbottensost