Go Back
Torkad ancho-chili och torkad chipotle-chili

Världens bästa chili på högrev

Erik Hörnfeldt
En förenklad och mindre variant av "Världens bästa chili" med 1 kg högrev istället för 5 kg oxkött.
Tillagningstid 6 timmar
Total tid 6 timmar
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 8
Kalorier 277 kcal

Ingredienser
  

  • 2-3 flaskor Corona 33 cl starköl eller folköl
  • 1 st torkad ancho-chili De är stora, mörkt brunröda och finns i affärer som säljer latinamerikansk mat. I nödfall kan de ersättas med en blandning av mörkrött chilipulver och ett antal flådda, urkärnade röda paprikor.
  • 1/2 torkad chipotle-chili Mörkröd, rökt. Finns torkad på Ica Maxi Strömpilen, Umeå
  • 3/5 birdseye-pepparfrukt Jag ersatte med 1 st torkad och mald piri-piri
  • 1 st jalapeno-pepparfrukt Knubbiga, gröna. Finns färska att köpa på Ica Maxi Strömpilen, Umeå
  • Baconfett (eller olja) att steka i
  • 2-3 st Vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 1 kg Högrev, i centimeterstora tärningar
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1/2 dl Chilipulver
  • 1-1,5 dl Oxbuljong
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Mexikansk oregano eller vanlig oregano
  • 1 tsk Malda korianderfrön
  • 2 krm Socker
  • Salt, lagom
  • Masa harina, majsmjöl

Anteckning

 

 
Keyword chili