Världens bästa chili på högrev
Erik Hörnfeldt
En förenklad och mindre variant av "Världens bästa chili" med 1 kg högrev istället för 5 kg oxkött.
Tillagningstid 6 timmar t
Total tid 6 timmar t
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 8
Kalorier 277 kcal
- 2-3 flaskor Corona 33 cl starköl eller folköl
- 1 st torkad ancho-chili De är stora, mörkt brunröda och finns i affärer som säljer latinamerikansk mat. I nödfall kan de ersättas med en blandning av mörkrött chilipulver och ett antal flådda, urkärnade röda paprikor.
- 1/2 torkad chipotle-chili Mörkröd, rökt. Finns torkad på Ica Maxi Strömpilen, Umeå
- 3/5 birdseye-pepparfrukt Jag ersatte med 1 st torkad och mald piri-piri
- 1 st jalapeno-pepparfrukt Knubbiga, gröna. Finns färska att köpa på Ica Maxi Strömpilen, Umeå
- Baconfett (eller olja) att steka i
- 2-3 st Vitlöksklyftor, grovt hackade
- 1 kg Högrev, i centimeterstora tärningar
- 2 msk Vetemjöl
- 1/2 dl Chilipulver
- 1-1,5 dl Oxbuljong
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Mexikansk oregano eller vanlig oregano
- 1 tsk Malda korianderfrön
- 2 krm Socker
- Salt, lagom
- Masa harina, majsmjöl