Texas Spice Rub är en klockren allroundkrydda som du snabbt blandar ihop med kryddor som redan står och samlar damm i kryddhyllan. Här kommer ett omräknat recept på en supergod kryddblandning till BBQ i alla dess former: griskött, nötkött, fågel, etc.
Det är omräknat till ca 2/5 av det supergoda originalreceptet på BBQ-kryddblandning som passar till allt. Mästaren bakom receptet är Jan Lööv.
TEXAS SPICE RUB
- 1/2 msk vitlökspulver
- 4 msk socker
- 1/2 msk lökpulver
- 2 msk paprika (alt 1msk paprika + 1msk paprika smoked)
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 2,5 msk salt
- 1/2 msk senapspulver
- 1 krm cayennepeppar
- 2 msk chilipulver
I brist på bringa tänkte jag grilla karré på låg temperatur i ugnen, sedan låta den nudda grillglöden på midsommarafton.
När du gjort kryddblandningen ovan så tycker jag du även ska koka ihop en supergod BBQ-sås från samma grundrecept och kock.
Texas Spice Rub recept
Equipment
- 1 matskedsmått
- 1 kryddmått
- 1 burk med lock
Ingredienser
- 1/2 msk vitlökspulver
- 4 msk socker
- 1/2 msk lökpulver
- 2 msk paprikapulver (alt 1msk paprika + 1msk paprika smoked)
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 2,5 msk salt
- 1/2 msk senapspulver
- 1 krm cayennepeppar
- 2 msk chilipulver
Instruktioner
- Blanda allt i burk med lock
0 kommentarer