Texas Spice Rub är en klockren allroundkrydda som du snabbt blandar ihop med kryddor som redan står och samlar damm i kryddhyllan. Här kommer ett omräknat recept på en supergod kryddblandning till BBQ i alla dess former: griskött, nötkött, fågel, etc.

Det är omräknat till ca 2/5 av det supergoda originalreceptet på BBQ-kryddblandning som passar till allt. Mästaren bakom receptet är Jan Lööv.

TEXAS SPICE RUB

  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 4 msk socker
  • 1/2 msk lökpulver
  • 2 msk paprika (alt 1msk paprika + 1msk paprika smoked)
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2,5 msk salt
  • 1/2 msk senapspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk chilipulver

I brist på bringa tänkte jag grilla karré på låg temperatur i ugnen, sedan låta den nudda grillglöden på midsommarafton.

När du gjort kryddblandningen ovan så tycker jag du även ska koka ihop en supergod BBQ-sås från samma grundrecept och kock.

Texas Spice Rub

Texas Spice Rub recept

Jan Lööv
Så enkelt blandar du din egen rub
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid BBQ
Kök Amerikanskt
Portioner 10
Kalorier 7 kcal

Equipment

  • 1 matskedsmått
  • 1 kryddmått
  • 1 burk med lock

Ingredienser
  

  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 4 msk socker
  • 1/2 msk lökpulver
  • 2 msk paprikapulver (alt 1msk paprika + 1msk paprika smoked)
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2,5 msk salt
  • 1/2 msk senapspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk chilipulver

Instruktioner
 

  • Blanda allt i burk med lock
Keyword kryddor
Kategorier: Recept

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.