Så här tillagar du västerbottenspaj med päron:

1. Blanda pajdeg enligt standardrecept, typ det här. Tryck ut i ungssäker standardform.

2. Skiva 3 päron, behåll skalet på. Fördela i pajskalet.

3. Skala rejält med pistagenötter. Strö över de skivade päronen i pajskalet.

4. Blanda äggstanning enligt standardrecept. (Typ 6 ägg, 5 dl mjölk, halv tsk salt) och fyll pajskalet.

5. Sist river du rejält med ost (parmesan eller Västerbottensost) och garnerar pajen.

6. Ungsbaka på ca 200 gr tills att pajen fått en gyllenbrun yta och stannat.

Servera till en fin köttbit och en god sås.

Receptmakare: Henrik Jakobsson

Här hittar du fler av mina recept.

Västerbottenpaj med päron och pistagenötter

Västerbottenspaj med päron och pistagenötter

Henrik Jacobsson
Perfekt tillbehör till grillat kött!
5 from 1 vote
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Portioner 8
Kalorier 6 kcal

Ingredienser
  

  • 1 pajdeg
  • 3 päron
  • 2-3 dl skalade pistagenötter
  • 2-3 dl riven Västerbottensost

Äggstanning

  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner
 

  • Tryck ut pajdegen i en pajform
  • Skiva päronen och lägga dem i botten
  • Strö över pistagenötterna
  • Vispa ihop äggstanningen och häll över nötterna och päronen.
  • Garnera med den rivna Västerbottensosten. Snåla inte!
  • In i ugnen på 200 C och grädda tills den stannat och fått fin färg, ca 20-30 min.
    Västerbottenpaj med päron och pistagenötter
Keyword västerbottensost

1 kommentar

henke j · september 16, 2010 kl. 6:29 f m

5 stars
behöver inte hacka nötterna, pajen blir bäst med västerbottensost

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.